Maukas kulho kauralla -Venner

Kotimainen kaura sopii erinomaisesti salaattikulhojen pohjaksi. Parsakaali ja jääsalaatti tuovat ihanaa rouskuvuutta salaattiin ja tuore ruohosipuli antaa sipulin aromin.

Maukas kulho kauralla -Venner
4
1 h
3 dl
ruokakauraa
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 kpl
parsakaali
1 prk
kikherneitä
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
omenaa
1 kpl
Vihreäkeiju jääsalaattia
1 prk
vihreitä oliveja
100 g
cashewpähkinä
0,5 tl
suolaa
Kastike:
1/2 dl
oliiviöljyä
1/2
sitruuna
1/4 ruukkua
Vihreäkeiju ruohosipulia
  1. Aloita keittämällä Ruokakaura. Lisää se kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja keitä noin 10 minuuttia. HUOM! Ota noin 1/3 valmiista ruokakaurasta sivuun seuraavan päivän reseptiä varten!
  2. Huuhtele ja pilko parsakaali varsineen. Lisää parsakaalin palat toiseen kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä, kunnes parsakaali pehmenee hieman (noin 5 minuuttia), valuta neste pois.
  3. Avaa kikhernepurkki ja huuhtele kikherneet vedellä.
  4. Kuori porkkanat ja huuhtele omena ja salaatti. Kuutio tai raasta porkkana ja pilko omena ja salaatti. Sekoita keitettyyn ruokakauraan. Lisää oliivit sekä pähkinät ja sekoita.
  5. Tee lopuksi kastike sekoittamalla sitruuna ja oliiviöljy keskenään. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoile se erikseen.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.


Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit