Mehevät makkara-kasvisnyytit

Mehevät makkara-kasvisnyytit ovat kesän suosikkiruokaa. Nämä nyytit eivät ole mauttomia, vaan niissä korostuu upeat maut ihanalla tavalla. Kokeile ja ylläty, miten helppoa ja herkullista! Valmista ruoka avonaisissa nyyteissä, jolloin näet helposti kypsyysasteen ja ruoka saa kauniin värin.

Mehevät makkara-kasvisnyytit
4
1 h
200 g
chorizoa tai lenkkimakkaraa
4 kpl
isoa Champ herkkusientä
12 kpl
pientä tomaattia
1
vihreä paprika
2
pientä sipulia
Lisäksi:
4 palaa
foliota
4 palaa
leivinpaperia
Kastike:
2 dl
paseerattua tomaattia
2
valkosipulinkynttä
1
mieto punainen chili
mustapippuria myllystä
1/2 ruukku
Vihreäkeiju oreganoa
50 g
fetajuustoa

Leikkaa makkara sopiviksi suupaloiksi.

Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Puolita tomaatit halutessasi. Paloittele paprika ja sipulit sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa foliosta ja leivinpaperista suorakaiteen malliset palat ja laita ne päällekkäin siten, että folio on kiiltävä puoli alaspäin pöydällä. Laita päälle leivinpaperiarkki, joka on hieman foliota pienempi. Kasaa jokaisen leivinpaperin päälle keko kasviksia ja makkaraa.

Valmista kastike.

Laita paseerattu tomaatti, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili kasariin ja anna kiehua hiljalleen. Mausta mustapippurilla ja hienonna joukkoon tuoretta oreganoa. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Valuta kastike kekojen päälle ja nosta folioarkin reunoja siten, että saat avonaisen nyytin. Ripottele pinnalle murustettua fetajuustoa. Nosta nyytit grilliin tai kuumaan uuniin ja anna kypsyä, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Koristele oreganolla ja tarjoa heti.


Tämä resepti on yhteistyössä Hellapoliisin kanssa. Katso videolta miten nyytit valmistetaan.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit