Portobelloburger

portobelloburger sopii erinomaisesti korvaamaan perinteisen hampurilaisen. Grillaamalla sienet ja sämpylät saat burgereihin lisää makua. Saat tästä annoksesta kasvisversion jättämällä pekonin kokonaan pois. 

Portobelloburger
4
45 min
4 kpl
Champ portobelloja
1 dl
tummaa balsamietikkaa
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
200 g
sveitsiläistä raclettejuustoa
8 kpl
pekoniviipaletta
4 kpl
briossisämpylää
100 g
paahdettua sipulia
rucolaa
Majoneesi:
½ dl
majoneesia
2 tl
tryffeliöljyä
Tomaattihilloke:
200 g
miniluumutomaatteja
2 rkl
ruokosokeria
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
chilijauhetta

Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda sien uunissa 200 asteessa 1015 minuuttia välillä käännellen. Aseta raclettejuustoviipaleita sienien päälle ja pidä uunissa kunnes juusto on vähän sulanut. Paahda pekonit pannulla ja lämmitä halkaistut briossisämpylät pekonin rasvassa samalla pannulla. 

 Valmista majoneesi sekoittamalla tryffeliöljy majoneesin joukkoon. 

 Valmista tomaattihilloke keittämällä miniluumutomaatteja, ruokosokeria, omenaviinietikkaa, vettä, suolaa, pippuria, hienonnettua valkosipulia ja chilijauhetta kasaan. Jäähdytä. 

Kokoa burger levittämällä tryffelimajoneesibriossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobellorucolaa ja lopuksi tomaattihilloketta. Lisää briossin kansi päälle. 

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit