Sienisalaatti

Ohueksi viipaloidut herkkusienet imevät nopeasti makua, joten ne eivät vaadi pitkää marinointia. Herkkusienisalaattiin sopivat mainiosti myös Champin valkoiset herkkusienet. Voit myös käyttää tattarin tilalla kypsennettyä ohraa tai bulguria. 

Sienisalaatti
4
30 min
100 g
Champ ruskeita herkkusieniä
1
saloottisipuli
3 rkl
valkoviinietikka
3 rkl
riisiviinietikka
2 tl
ruokosokeria
½ tl
suolaa
valkopippuria myllystä
1 dl
tattarisuurimoita
suolaa
1 ruukku
rucolaa
½ ruukku
lehtipersiljaa
1/4 ruukku
minttua
100 g
kovaa juustoa (vuohenmaito)

Viipaloit sienet ohuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli pieneksi ja sekoita kulhossa valkoviinietikan, riisiviinietikan, sokerin, suolan ja pippurin kanssa. Laita sieniviipaleet marinoitumaan kulhoon. Keitä tattarisuurimot suolalla maustetussa vedessä. Sekoita rucola, lehtipersilja ja mintun lehdet keskenään. Asettele yrttisalaatti, kypsä tattari ja marinoidut sienet kerroksittain tarjoiluastiaan. Kaada loput marinadit päälle ja viimeistele sienisalaatti ohueksi höylätyllä vuohenmaitojuustolla. 

 

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit