Suolaiset herkkusienitortut

Suolaiset herkkusienitortut syntyy vain muutamasta raaka-aineesta; herkkusienistä, punasipulista ja mausteista. Voit valita täytteeseen vaaleita tai ruskeista herkkusieniä. Täytteen alle piilotetaan vielä pieni nokare juustoa, joko valkohomejuusto tai tuorejuusto, oman maun mukaan.

Suolaiset herkkusienitortut
10
50 min
500 g
valmista torttutaikinalevyä
80 g
Champ herkkusieniä (valkoisia tai ruskeita)
1 pieni
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 rkl
tummaa balsimicoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
3 rkl
tuorejuustoa tai valkohomejuustoa
kananmuna voiteluun
  1. Nosta taikina sulamaan asetellen taikinalevyt yksitellen uunipellille.
  2. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna paistinpannu.
  3. Lisää pannulle öljy, herkkusienet ja sipulit. Paista, kunnes herkkusieni saa kevyen paistopinnan.
  4. Lisää joukkoon balsamico ja mausteet. Nosta pannu levyltä jäähtymään.
  5. Leikkaa sulaneesta taikinasta tähtitorttuja ja taittele ne muotoonsa. Voitele kananmunalla.
  6. Laita tortun keskelle pieni pala/nokare juustoa sekä päälle herkkusienitäytettä.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit