Herkkusieni-juustosarvet

Ihanan täyteläiset herkkusieni-juustosarvet ovat mitä mainiointa tarjottavia niin arkeen kuin juhlaankin. Ne sopivat aamiaiselle, välipalaksi, töihin evääksi, illanistujaisiin ja vaikkapa viikonlopun herkutteluun.

Herkkusieni-juustosarvet
8
45 min
Täyte:
100 g
Champ herkkusieniä
1
sipuli
1 tl
voita
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
pippurisekoitusta myllystä
2 rkl
maustamatonta tuorejuustoa
Taikina:
60 g
voita
200 g
creme fraice
3 1/2 dl
vehnäjauhoa
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 dl
juustoraastetta
1
kananmuna voiteluun
1 rkl
seesaminsiemeniä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja hienonna kuorittu sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla nokareessa voissa, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita tuorejuusto ja jäähtynyt herkkusieni-sipuliseos keskenään.

Sulata voi ja mittaa kuiva aineet kulhoon. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet keskenään, sekoittaen nopeasti ilman vaivaamista.

Suojaa alusta leivinpaperilla, lisää pinnalle reilusti vehnäjauhoa. Kauli taikinasta ympyrä ja leikkaa se kahdeksaan osioon. Lisää täytettä taikinan leveimpään päähän ja rullaa sen jälkeen sarviksi.

Nosta sarvet uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes sarvet saavat kauniin sävyn.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa

Kokeile myös näitä