Pienet herkkusienimunakkaat
Herkkusienirakkaus – Peggy Thomas
“Tervetuloa arki sekä helpot ja hyvät välipalat. Pienet herkkusienimunakkaat ovat mainio arjen pelastaja, jotka maistuu koko perheelle. Munakkaat voi syödä joko lämpiminä tai kylminä. Voit myös valmistaa ne tarvittaessa etukäteen jääkaappiin odottamaan esim. koululaista varten. Munakkaat ovat näppärä ja hyvä eväs myös töihin ja harrastuksiin.” – Peggyn pieni punainen keittiö
Pienet herkkusienimunakkaat
Pienet herkkusienimunakkaat valmistuvat helposti ja nopeasti tutuista raaka-aineista. Herkkusienten lisäksi munakkaat saavat makua mm. makeasta paprikasta, täyteläisestä juustoraasteesta ja raikkaasta persiljasta. Voit myös muokata reseptiä, oman maun mukaan.

12
30 min
100 g
Champ herkkusieniä
1/2
punainen paprika
1 rkl
öljyä
6
kananmunaa
2 rkl
maitoa
1 rkl
vehnäjauhoa
1 rkl
persiljaa silputtuna
1 dl
juustoraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
nokare voita/margariinia vuokien voiteluun
- Voitele muffinivuoat kevyesti voilla tai margariinilla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Leikkaa sienet pieneksi paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi malto.
- Paista paprikat ja sienet pannulla tilkassa öljyä, kunnes paprika pehmenee. Anna hetki jäähtyä.
- Riko kananmunat kulhoon ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hyvin.
- Lusikoi seos muffinivuokiin ja kypsennä munakkaat uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Arkisto
- Herkkusieni-bataattiröstit
- Herkkusieni-savulohipata
- Pienet herkkusienimunakkaat
- Grillatut herkkusienivartaat
- Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
- Aasialainen herkkusienikeitto
- Pienet herkkusienipiirakat
- Herkkusienihilloke
- Herkkusienicurry
- Herkkusieni-juustosarvet
- Paholaisen herkkusienet
- Herkkusienipiirakka
- Kasvispaistos