Herkkusienihilloke
Herkkusienirakkaus – Peggy Thomas
”On aika toivottaa talven juhlakausi tervetulleeksi ja loihtia pöytään ihanat lisukkeet, ruoat ja leivonnaiset. Helpot ja nopeat reseptit ovat minun onnistuneiden juhlieni salaisuus. Pöydässä pitää olla perinteisiä makuja sekä aina jotain uutta ja kutkuttavaa. Herkkisienihilloke on tämän juhlakauden uutuusmaku, joka on hurmannut jo ensimmäiset vieraani. Siinä on ripaus suolaista ja makeaa. Hyppysellinen tulisuutta ja vienon jouluista sävyä. Herkkusienihilloke sopii erinomaisesti mm. juustojen ja saaristolaisleivän kanssa. Monen eri lihan, kuten poron, hirven ja kalkkunan sekä tietenkin lämmittävien pataruokien seuraan.” – Peggyn pieni punainen keittiö
Herkkusienihilloke
Herkkusienihilloke on niin maukasta, että kannattaa jakaa hyvää mieltä eteenpäin. Tee kerralla enemmän ja paketoi ystävälle mainio ruokalahja, josta on paljon iloa.

• Leikkaa herkkusienet kahteen tai neljään osaan sienen koosta riippuen.
• Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna.
• Mittaa vesi, punaviinietikka, mausteet, sipulit ja chili kattilaan.
• Anna seoksen kiehua hiljalleen 15 minuuttia, välillä sekoittaen.
• Lisää joukkoon sienet ja hillosokeri. Kuumenna seos ja keitä noin 10 minuuttia.
• Siirrä hillo puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin ja nosta jääkaappiin.
• Annostele tarjoiluastiaan ja nauti. Säilytys viileässä.
Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa
Arkisto
- Herkkusieni-bataattiröstit
- Herkkusieni-savulohipata
- Pienet herkkusienimunakkaat
- Grillatut herkkusienivartaat
- Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
- Aasialainen herkkusienikeitto
- Pienet herkkusienipiirakat
- Herkkusienihilloke
- Herkkusienicurry
- Herkkusieni-juustosarvet
- Paholaisen herkkusienet
- Herkkusienipiirakka
- Kasvispaistos