Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
Herkkusienirakkaus – Peggy Thomas
”Kevät tuo tullessaan auringon valaisemat päivät, pitkään odotetut sesongin herkut ja monta ihanaa juhlapyhää. Nyt on aika nauttia yhteisestä ajasta ja toivottaa läheiset saman pöydän ääreen. Keväisen kepeä herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla on mainio tarjottava, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi brunssille tai alkusalaatiksi. Yllätä siis ystävät ja nauti!” – Peggyn pieni punainen keittiö
Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
Kevään väreissä ilakoiva herkkusieni-parsasalaatti saa maukkaan kastikkeen uppomunista. Uppomunien tekemistä ei kannata arastella, valmistus on nimittäin yllättävän helppoa ja nopeaa. Tarjoa herkkusieni-parsasalaatin kanssa esim. rapeaksi paahdettua leipää.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele parsat. Napsauta parsan puumainen kanta pois ja leikkaa varsi puoliksi.
2. Lado parsat ja herkkusienet uunivuokaan. Ripottele päälle öljy, sitruunan mehu ja mausteet.
3. Kypsennä uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Paloittele sillä aikaa retiisit ja hienonna kevätsipuli.
4. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle juustoraaste. Revi salaatti käsin kulhon pohjalle.
5. Lisää joukkoon herkkusienet, parsat, retiisit ja kevätsipuli.
6. Riko kananmunat yksitellen pieneen kulhoon, niin ettei keltuainen rikkoudu.
7. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää etikka veteen ja sekoita kauhalla nesteen pintaan pyörre.
8. Kaada kananmuna varovasti pyörteeseen ja kypsennä kananmunaa noin 4 minuuttia.
9. Nosta kananmuna reikäkauhalla lautaselle ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
10. Asettele uppomunat salaatin päälle, halkaise halutessasi ja tarjoile.
Arkisto
- Herkkusieni-bataattiröstit
- Herkkusieni-savulohipata
- Pienet herkkusienimunakkaat
- Grillatut herkkusienivartaat
- Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
- Aasialainen herkkusienikeitto
- Pienet herkkusienipiirakat
- Herkkusienihilloke
- Herkkusienicurry
- Herkkusieni-juustosarvet
- Paholaisen herkkusienet
- Herkkusienipiirakka
- Kasvispaistos