Herkkusieni-juustosarvet
Herkkusienirakkaus – Peggy Thomas
”Olen pitänyt herkkusienistä jo nuoresta tytöstä lähtien, kun sienet päätyivät kuin vahingossa ensimmäistä kertaa pizzan täytteeksi. Sen jälkeen herkkusienet löysivät tiensä kesägrilliin ja sieltä lopulta arjen ruokapöytään. Meidän perheessä syödään herkkusieniä useampana päivänä viikossa. Herkkusienet ovat ravintorikkaita ja sisältävät paljon kivennäisaineita, kuten seleeniä, kaliumia ja fosforia. Herkkusienet ovat myös hyvin vähäkalorisia ja kuitupitoisia. Miedon makunsa ansiosta herkkusienet maistuvat myös lapsille ja ei niin sienidiggareille.”
Katso Peggyn punaisen keittiön sivuilta herkullisia reseptejä kuten Täyteläinen herkkusienikeitto
Ihanan täyteläiset herkkusieni-juustosarvet ovat mitä mainiointa tarjottavia niin arkeen kuin juhlaankin. Ne sopivat aamiaiselle, välipalaksi, töihin evääksi, illanistujaisiin ja vaikkapa viikonlopun herkutteluun. Sarvet valmistuvat helposti ja mutkattomasti yksinkertaisista raaka-aineista. Täytteeksi voit käyttää vaaleita tai ruskeita herkkusieniä, oman mielesi mukaan.
Hurmaannu sienien ja juuston yhdistelmästä, olisiko tänään pieni hemmotteluhetki paikallaan?
Herkkusieni-juustosarvet
Ihanan täyteläiset herkkusieni-juustosarvet ovat mitä mainiointa tarjottavia niin arkeen kuin juhlaankin. Ne sopivat aamiaiselle, välipalaksi, töihin evääksi, illanistujaisiin ja vaikkapa viikonlopun herkutteluun.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Paloittele herkkusienet ja hienonna kuorittu sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla nokareessa voissa, kunnes sipuli pehmenee. Sekoita tuorejuusto ja jäähtynyt herkkusieni-sipuliseos keskenään.
Sulata voi ja mittaa kuiva aineet kulhoon. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet keskenään, sekoittaen nopeasti ilman vaivaamista.
Suojaa alusta leivinpaperilla, lisää pinnalle reilusti vehnäjauhoa. Kauli taikinasta ympyrä ja leikkaa se kahdeksaan osioon. Lisää täytettä taikinan leveimpään päähän ja rullaa sen jälkeen sarviksi.
Nosta sarvet uunipellille. Voitele kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes sarvet saavat kauniin sävyn.
Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa