Grillatut herkkusienivartaat
Herkkusienirakkaus – Peggy Thomas
“Pitkään odotettu grillikausi alkaa! Mikä olisikaan sen parempaa kuin hyvä seura, kuuma grilli ja ihanat kesäruoat, kuten nämäkin mehukkaat herkkusienivartaat. Kesä, grillaus ja herkkusienet, kolme hyvää syytä hymyyn.” – Peggyn pieni punainen keittiö
Grillatut herkkusienivartaat
Grillatut herkkusienivartaat saavat pintaansa maistuvan ja mausteisen marinadin, joka valmistuu helpolla vain muutamasta raaka-aineesta, kuten balsamicokastikkeesta, soijakastikkeesta, valkosipulista ja inkivääristä. Marinadi tuo herkkusienille mehukkuutta, antaen samalla myös kauniin kiiltävän ulkonäön. Tarjoa herkkusienivartaat sellaisenaan muiden grilliruokien lisukkeena tai esim. salaatin, burgereiden ja hodareiden kaverina.

6
50 min
350 g
Champ grilli herkkusieniä
1 dl
tummaa balsamicokastiketta
1/2 dl
soijakastiketta
2
valkosipulin kynttä
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 dl
Vihreä Keiju persiljaa hienonnettuna
Laita puuvartaat likoamaan veteen. Halkaise herkkusienet.
Yhdistä maustekastikkeet, mausteet, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.
Sekoita herkkusienet marinadin joukkoon ja anna marinoitua noin 30 minuuttia.
Pujota herkkusienet vartaisiin. Säästä kulhon pohjalle jäänyt marinadi glaseeraukseen.
Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin muutama minuutti.
Sivele lopuksi marinadia vartaiden pintaan ja ripottele hienonnettua persiljaa päälle.
Arkisto
- Herkkusieni-bataattiröstit
- Herkkusieni-savulohipata
- Pienet herkkusienimunakkaat
- Grillatut herkkusienivartaat
- Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
- Aasialainen herkkusienikeitto
- Pienet herkkusienipiirakat
- Herkkusienihilloke
- Herkkusienicurry
- Herkkusieni-juustosarvet
- Paholaisen herkkusienet
- Herkkusienipiirakka
- Kasvispaistos