Tarina

Tervetuloa terveellisen ruuan alkulähteille Satakuntaan, mistä Champ herkkusienet matkaavat ruokalautasellesi.

Satakunnassa, Kiukaisissa sijaitseva Mykora Oy aloitti toimintansa vuonna 1990 ja on johtava pohjoismainen valkoisten herkkusienien tuottaja. Mykora Oy tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Herkkusieniä kasvaa kaikkiaan 16 kasvuhuoneessa, joiden pinta-ala on yhteensä 8448 m2. Vuodessa herkkusieniä tuotetaan noin 1,6 miljoonaa kiloa vähittäiskauppoihin, ravintoloihin, suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen. Vakituisia työntekijöitä yrityksessä on noin 75 henkilöä ympäri vuoden.

Kotimainen herkkusienituotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen

Puhtaus ja turvallisuus ovat kotimaisen sienten valtit. Herkkusienet kasvavat tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä olosuhteissa. Herkkusienien kasvualusta tehdään itse, sillä laadukas alusta on kaiken perusta. Kasvualustassa käytetään olkea, kipsiä, broilerin lantaa ja vettä. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia. Olkia tarvitaan 2,5 miljoonaa kiloa vuodessa. Kasvatuksessa ei käytetä mitään torjunta-aineita. Kasvualustan teko kestää noin kuusi viikkoa ja satovaihe noin kolme viikkoa. Yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty kasvualusta palautuu takaisin lähialueiden pelloille maanparannusaineeksi.