Aasialainen herkkusienikeitto

Kepeä ja maukas aasialainen herkkusienikeitto saa makunsa herkkusienistä, värikkäistä kasviksista ja maistuvasta mausteliemestä. Keitto tarjoillaan nuudeleiden kera ja viimeistellään mm. tuoreilla yrteillä ja seesaminsiemenillä. Keiton valmistus vie noin puoli tuntia, joten se on erinomainen valinta myös arjen ruokapöytään.

Aasialainen herkkusienikeitto
4
40 min
200 g
Champ herkkusieniä
1
punasipuli
1
porkkana
2 rkl
seesamiöljyä
100 g
pak choita
1
kevätsipuli
200 g
ramen nuudeleita
1 rkl
seesaminsiemeniä
nippu
tuoretta korianteria
LIEMI
1,2 l
kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisfondia)
3/4 dl
soijakastiketta
3 rkl
makeaa chilikastiketta
1
yksikyntinen valkosipuli
1 rkl
tuoretta inkiväriraastetta
  1. Viipaloi herkkusienet. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi tikuiksi.
  2. Poista pak choin kanta ja irrota lehdet toisistaan.
  3. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipuli.
  4. Kuumenna pannu, lisää seesamiöljy, porkkanat ja punasipuli.
  5. Sekoittele, kunnes sipuli pehmenee. Lisää herkkusienet ja anna sienten saada kevyttä paistopintaa.
  6. Lisää kevätsipuli ja kaada liemi päälle ja hauduta noin 10 minuuttia.
  7. Valmista sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan.
  8. Lisää pak choit joukkoon ja nosta pannu levyltä. Annostele kulhoihin nuudelit ja herkkusienikeitto.
  9. Koristele seesaminsiemenillä, korianterilla ja hienonnetulla chilillä.

Liemi

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta kuorittu inkivääri.
  2. Kiehauta vesi ja lisää kasvisfondi. Sekoita, kunnes fondi liukenee.
  3. Lisää lopuksi joukkoon maustekastikkeet, valkosipuli ja inkivääri.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit